Boeken

In de zomer van 2021 opende de eerste bunker van Cocondo in Hoek van Holland. Een voormalige Duitse telefoonbunker uit 1943 is getransformeerd tot een verblijf voor twee volwassenen en twee kinderen.

 

Ga kopje onder in de natuur

Je verblijft in het natuurgebied en rijksmonument het Vinetaduin van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap. Dit bijzondere duin herbergt maar liefst 70 bunkers uit vier lagen krijgsgeschiedenis. De telefoonbunker ligt in het noordelijk deel, vlakbij de Hoekse villawijk en toegang tot het strand. Je slaapt hier letterlijk onder het leefgebied van o.a. de vos, marter, rugstreeppad, zandhagedis en zeldzame nauwe korfslak.

Bekijk de beschikbaarheid ⇓

 

Vier vrijheid, natuur en creativiteit

Voor de transformatie van de telefoonbunker is met vooruitstrevende ontwerpers en bouwers samengewerkt. Zij hebben zo ecologisch en circulair mogelijk de bunker een nieuwe vreedzame functie gegeven. Hierdoor maak je tijdens je verblijf kennis met hedendaagse ontwerpers en duurzame bouwtechnieken. 

 

 

Voorzieningen

 • Slaapkamer voor twee volwassenen (190cm hoog)
 • Bedstee voor één volwassene of twee kinderen (190 x 134cm)
 • Willen de kinderen niet samen in de bedstee? Er is een extra slaapbank
 • Volledig uitgeruste keuken
 • Badkamer met douche en toilet
 • Wifi
 • Linnen- en badgoed van onze partner Yumeko
 • Zeep, shampoo, koffie en thee


Wat moet je weten

 • Minimaal 2 en maximaal 7 nachten
 • Zelf inchecken vanaf 14:00 middels een sleutelkluis 
 • Zelf uitchecken tot 11:00 middels een sleutelkluis 
 • Ruimte voor maximaal 2 volwassenen en 2 kinderen (of alleen 3 volwassenen)
 • De slaapkamer is niet geschikt voor minder validen of mensen met claustrofobie
 • Niet toegestaan: Huisdieren, binnen roken, versterkte muziek op het terras
 • De bunker is goed bereikbaar per auto, fiets of OV
 • De annuleringsvoorwaarden zijn hier te vinden

Tarieven

Afhankelijk van het seizoen kost een verblijf op weekdagen vanaf 139 euro per nacht. In het weekend, schoolvakanties en op feestdagen kost dit vanaf 159 euro per nacht. Vanaf 3 nachten geldt een korting van 10%. Deze tarieven zijn inclusief belastingen en exclusief schoonmaakkosten van 60 euro.
Beschermers van het Zuid-Hollands Landschap krijgen 10% korting. Voer hiervoor je beschermernummer en de couponcode ZHL729 in. 

Je bijdrage

Je bijdrage komt ten goede aan de projecten van Stichting Stelling 33 en een deel schenken we aan Stichting Het Zuid-Hollands Landschap. Zodoende draag je met je verblijf automatisch bij aan de instandhouding van zowel erfgoed als natuur.

Beschikbaarheid

(opengesteld t/m kerstvakantie 2024)

Beschikbaar
Geboekt
Incheck
Uitcheck
MDWDVZZ
18
1
2
3
4
5
19
6
7
8
9
10
11
12
20
13
14
15
16
17
18
19
21
20
21
22
23
24
25
26
22
27
28
29
30
31
-
-
Selecteer eerst een datum.
(Alleen van toepassing bij ZHL Coupon)
(we vragen dit i.v.m. toeristenbelasting)

iDEAL, Creditcard, Bancontact, KBC/CBC, Giropay of Apple Pay

Wat valt er te ontdekken

Het Vinetaduin (foto Arthur van Beveren)

Militaire geschiedenis
Vlakbij de telefoonbunker kom je vanzelf meer bunkers tegen. Door aanhoudend vandalisme zijn deze afgesloten, maar in de buurt valt er genoeg te ontdekken. Zo organiseert het Zuid-Hollands Landschap in Vineta tussen mei – juli bijzondere excursies door een 400 meter lang gangenstelsel. Ook is er het Atlantikwall Museum, Het Nederlands Militair Kustverdedigingsmuseum of Fort 1881 waar je meer kunt leren over de militaire geschiedenis van Hoek van Holland. Met Stichting Stelling 33 organiseren we van mei tot en met augustus ‘Open Stelling‘.

Hoek van Holland, een eigenzinnig cultuurlandschap
Het dorp Hoek van Holland ontstond na het graven van de Nieuwe Waterweg in 1872. In de 100 jaar daarop werden vervolgens aan beide oevers duizenden verdedigingswerken aangelegd. Met name door de Duitse bezetter tussen 1940-1945, toen Hoek van Holland een vesting werd als onderdeel van de Atlantikwall. Na de Tweede Wereldoorlog werd door o.a. de Watersnoodramp van 1953 en de opoffering van het Eiland de Beer voor de Europoort zo’n 70% van alle verdedigingswerken gesloopt. Deze militaire en industriële invloed is alles bepalend geweest voor het huidige cultuurlandschap van ‘de Hoek’ van Holland. 
Hoek van Holland heeft als eigenzinnige kustplaats jaarrond veel te bieden. Een hoogtepunt is het bewandelen van de Noorderpier en de Zandmotor bij Ter Heijde. Of struinen door de langgerekte duinen als onderdeel van het Nationaal Park Hollandse Duinen. 
Om een indruk te geven van Hoek van Holland: een reportage door de Hoekse fotograaf en initiatiefnemer van Cocondo Peter de Krom.

Eten en drinken
In Hoek van Holland vind je steeds meer variatie in het aanbod van restaurants en strandhoreca. Onze favoriete eet- en drinkgelegenheden zijn Plstk Café, Pele’s Surfshack, Elements, en Strandtent de Pit. In het centrum van Hoek van Holland bevindt zich ook nog het historische Hotel Amerika

Bezienswaardigheden 
Naast de bovengenoemde musea en bezienswaardigheden kent Hoek van Holland een aantal bijzondere plekken en monumenten. Zo is er de oude Vuurtoren, de Maeslantkering, het Staelduinse Bos en diverse bossen en duingebieden om in te wandelen. In het Voorduin is een munitiebunker omgevormd tot ‘Icoon‘, een kunstruimte voor minimalistische kunst en vormgeving. 
Tussen april & oktober vaart de ‘Hoeksveer‘ in 50 minuten naar Futureland op de 2e Maasvlakte. Met deze boot vaar je rakelings langs de grootste vrachtschepen ter wereld, en met een beetje geluk, kun je onderweg zeehonden spotten. 

Handboek 
Wanneer je bij ons verblijft krijg je een digitaal handboek toegezonden. Hierin staan alle praktische zaken en nog meer tips voor een onvergetelijk verblijf.


Ervaringen

lees hier de ervaringen van andere gasten